en
26 Sep 2018

HollandPTC ‘trots en blij’ na eerste behandeling

  • TU Delft
  • Erasmus MC
  • Leiden University Medical Center

De eerste patiënt van HollandPTC is afgelopen week succesvol bestraald met protonen. Het poliklinisch centrum voor protonentherapie, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs meldt dat in een persbericht.

Het protonencentrum is opgericht door Erasmus MC, LUMC en TU Delft en vormt binnen de Medical Delta een actief samenwerkingsverband in zorg, onderwijs en wetenschap. Na een intensieve voorbereidingsperiode wordt het aantal patiënten de komende tijd gefaseerd uitgebreid naar 600 in 2020. Daarmee wordt de behandelcapaciteit van deze voor Nederland nieuwe bestralingstechniek tegen specifieke soorten kanker aanzienlijk uitgebreid. Tegelijkertijd wordt binnen HollandPTC een omvangrijk wetenschappelijk onderzoeksprogramma uitgerold waarvoor de eerste studies binnenkort zullen starten. Vrijdag 30 november vindt de officiële opening plaats. De eerste patiënt is dan een van de eregasten.

Trots en blij

“Wij zijn trots en blij dat alles goed is verlopen en we werken nu hard aan de verdere vergroting van onze capaciteit en de uitvoering van ons onderzoeksprogramma”, zegt medisch directeur Marco van Vulpen. Naast patiëntenzorg zijn onderwijs en wetenschappelijk onderzoek naar de meerwaarde en effectiviteit van protonentherapie en de (technische) verbetering van deze behandeling belangrijke speerpunten van HollandPTC.

Het volledige bericht is te lezen op de website van HollandPTC.