en
23 Sep 2018

Medical Delta-delegatie deelt kennis op Europees zorgcongres

  • Leiden University
  • De Haagse Hogeschool
  • Living Labs

Hoe innoveer je samen met eindgebruikers? Welke kennis en ervaring is tot nu toe opgedaan in de Medical Delta Living Labs? Over die vragen organiseert een vierkoppige delegatie uit de Medical Delta-regio een workshop tijdens het internationale AAL Forum, volgende week in Bilbao.

Het AAL (Active and Assisted Living) Forum is van 24 tot en met 26 september en heeft dit jaar als thema ‘Ageing well in the digital age’. Naast de workshop rond de Medical Delta Living Labs Care Robotics en NeLL (Nationaal E-health Living Lab) is de aanwezigheid ook gericht op matchmaking tussen de Zuid-Hollandse labs en internationale partners.
 
De delegatie bestaat uit Living Lab-programmamanagers Rian Rijnsburger en Caroline Duterloo, coördinator Janneke Vervloed van het Living Lab Care Robotics en Helen Silvius namens het NeLL. Zij nemen zelf deel aan het programma en verzorgen op woensdagochtend 26 september een workshop. Daarin laten zij zien hoe door de inzet van Living Lab diensten de marktintroductie van zorginnovaties kan worden versneld of versoepeld. Aansluitend gaan de deelnemers in een interactieve World Café-setting met elkaar in dialoog over de uitdagingen waar zorginstellingen mee kampen en de wijze waarop, in samenwerking met het bedrijfsleven, Living Lab hierin uitkomst kunnen bieden. De onderwerpen care robotics en e-health komen daarbij in twee afzonderlijke World Cafés aan de orde: ‘Care robotics & ageing well’ en ‘E-health & ageing well’.
 
De bijeenkomst is ook bedoeld om te onderzoeken of een breed internationaal consortium kan worden opgezet, waarmee in 2019 een gezamenlijk onderzoeksvoorstel binnen AAL kan worden ingediend.


Over het AAL Forum

Het Active and Assisted Living (AAL)-programma, opgezet en gefinancierd door de Europese Commissie, promoot en ondersteunt technologische innovaties die gericht zijn op actief en gezond ouder worden. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst, in Europa een van de grootste in zijn soort, staan deze innovaties centraal. Zo’n zeshonderd deelnemers, afkomstig van onder meer bedrijven, zorginstellingen, investeerders en overheden, komen samen voor een driedaags programma met keynote presentaties, meer dan twintig workshops en een grote expositie.
Meer informatie op deze website: https://www.aalforum.eu/


Over de Living Labs

De Medical Delta Living Labs bieden bedrijven en zorgaanbieders de mogelijkheid om hun oplossingen in een real-life (fysieke of digitale) omgeving te ontwikkelen en te testen met behandelaars, patiënten en mantelzorgers. Op die manier dragen ze eraan bij dat effectieve, relevante zorginnovaties sneller op de markt komen en dat deze optimaal zijn afgestemd op de wensen en behoeften van de eindgebruikers en op de eisen van de klinische- en/of zorgpraktijk.
Meer informatie op deze website: http://www.medicaldeltalivinglabs.nl/