en
03 Jun 2019

Provincie Zuid-Holland biedt life sciences-bedrijven toegang tot Amerikaanse markt

Zuid-Hollandse bedrijven die met hun medische innovaties de Amerikaanse markt willen veroveren, kunnen opnieuw gebruikmaken van het Holland-US Bridge (HUB) programma. 

Na de goede ervaringen in 2018 wordt het ‘HUB’ in 2019 voortgezet. Het 'HUB' helpt zowel Nederlandse life science startups en opkomende bedrijven om met innovatieve medische producten de Amerikaanse markt op te gaan. Het programma koppelt bedrijven met ervaren ondernemers en topmensen uit de sector om hen van strategisch advies te voorzien. Daarnaast biedt het programma de bedrijven ondersteuning. De provincie Zuid-Holland is founding partner van het programma en komende periode een van de opdrachtgevers. Ook de gemeente Rotterdam, met veel innovatieve life science startups, draagt bij aan het programma.

Het HUB-programma is een succesvol programma dat onder andere in Duitsland mooie resultaten heeft geboekt. 2018 was het pilotjaar voor Zuid-Holland. Door de voortzetting van het programma krijgen in ieder geval 3 Zuid-Hollandse life sciences bedrijven de kans om de Amerikaanse markt op te gaan, en op zoek te gaan naar toekomstig groeikapitaal. De selectie van de bedrijven die geinteresseerd zijn is per 1 mei gestart. Zuid-Holland is de eerste regio die met het programma werkt en dit verder uitbouwt.

Voor meer informatie zie de website van Holland US Bridge.